10 روش یادگیری سریع
دنیایی که در آن زندگی میکنیم، هر لحظه با پیشرفت تکنولوژی، علم و ظهور نوآوریهای مختلف، درحال تغییر و رشد است. البته این سرعت رشد و تغییر تا زمانی که بتوانید با آن همگام شوید، خوب است؛ اما چنانچه قدرت یادگیری سریع نداشته باشید، از قافله عقب خواهید ماند. پس بهترین راه این است که مهارت خود را برای یادگیری سریع مباحث جدید افزایش دهید. در این مقاله شما را با ۱۰ تکنیک کاربردی ، 10 روش یادگیری سریع موثر برای یادگیری سریع آشنا خواهیم کرد.
تکنیک اول : ساندویچ خواب
تصور کنید که یک ارائه مهم دارید و فقط یک روز برای آماده شدن زمان داریم چچوری می خواهید در این زمان کم این حجم از اطلاعات رو یادبگیرید ؟
بیشتر افراد پشت سر هم مطالعه و نت برداری می کنند کل شب رو بیدار میمونن و ساعت ها مطالعه می کنند اما با وجود همه این ها بازهم نصفه مطالب را فراموش میکنند یعنی بیشتر چیزهایی که تو توی مغزشون تلمبار کرده بودن رو اصلا به یاد نمیارن !! می پرسید چرا چون مطالب جایی رو در حافظه بلند مدت پیدا نکردند.
شما میتونید اطلاعات بیشماری به مغزتون وارد کنید اما مغز درصد کمی از اونا رو حفظ میکنه چون شما به زمان بیشتری برای ذخیرهی اطلاعات در مغزتون نیاز دارید و مشکل مطالعهی شبانه همینه به مغزتون زمان کافی برای رمزگذاری مواردی که باید به یاد بیاره داده نمیشه به همین دلیله که دانشمندان به جای مطالعهی طولانی ساندویچ خواب ر پیشنهاد میدن شما باید مطالعه کنید بخوابید و باز دوباره مطالعه کنید ساندویچ خواب یک راه عالی برای یادگیری سریعه چون خواب کمک میکنه اطلاعات یشتری رو حفظ کنید در حقیقت ذخیره سازی مطالب در حافظه یکی از مهمترین کاربردهای یک خواب شبانهی خوبه ، وقتی شما به خواب میرید ضمیر ناخودآگاه شما فعال و در حال ذخیرهی اطلاعات در حافظهی بلند مدته اما وقتی کل شب بیدار می مونید مانع یادگیری و حفظ اطلاعات می شید و در کل به عملکرد مغزتون صدمه میزنید خستگی مغز ر کند و ناکارآمد میکنه پس تا 4 صبح بیدار نمونید ، اگه زمان کمی برای یادگیری دارید چند ساعت مطالعه کنید یک خواب خوب داشته باشید و دوباره صبح از جایی که مونده بود شروع کنید .
تکنیک دوم : تغییر
تا حالا چیزی در مورد توهم استادی شنیدین این یک تله در هنگام یادگیری چیزهای جدیده ، شما چند ساعت مطالعه میکنید و بعد از یادگیری چند ترفند با خودتون فکر میکنید که به حد کافی تسلط پیدا کردین ، یادگیری نقاشی مثال خوبیه و بعضی افراد بعد از کشیدن اولین نقاشی که خوب از آب در بیاد فکر میکنن 1 هنرمند تمام یارن و دیگه هر چیزی که لازم بود بدونن ر یاد گرفتن و دیگه این کار براشون ساده و حتی خسته کننده میشه و دیگه این کار براشون ساده و حتی خسته کننده میشه اما ساده به نظر رسیدن کاری نشانهی مهارت در اون نیست شما چیکار میکنید تا در این دام نیفتید یک راه خوب برای یادگیری عالی هر چیزی این تغییره ، فرض کنید که مهارت کافی در طراحی چهرهها از روبرو ر دارید اما کم کم این کار خسته کننده میشه و حس میکنید دیگه چیزی یاد نمیگیرید زمانش رسیده که خودتون رو تست کنید کافیه فقط یک تغییر کوچیک در روال کار اصلیتون ایجاد کنید از زاویهیی کمی متفاوتتر چهره رو بکشید سعی کنید کمی سریعتر این کار ر انجام بدین و یا از ابزارهای دیگهای برای نقاشی استفاده کنید هر 1 از این تغییرات جزئی میتونن به شما کمک کنن تا فرایند تمرین براتون خسته کننده و تکراری نشه میتونید نقاط ضعفتون ر پیدا کنید و با اشتیاق بیشتری یاد بگیرید
تکنیک سوم : ترکیب کردن موضوعات
در سال 2008 گروهی از محققان به موضوع عجیبی در رابطه با یادگیری پی بردن اونها به این نتیجه رسیدند که شما یک موضوع رو با مطالعهی چیز دیگهای سریعتر یاد میگیرید ، در این مطالعه محققان از افراد خواستن تا هنرمندان رو بر اساس 6 تا از نقاشی هاشون معرفی کنن نیمی از شرکت کنندگان نقاشی هر هنرمند رو به صورت جداگانه میدیدن اما نیمه دیگهی شرکت کنندگان نقاشیها رو به صورت درهم میدیدن به نظرتون کدوم گروه تونستن اطلاعات بیشتری کسب کنن ؟ گروهی که نقاشیها رو به صورت درهم دیدن بهتر عمل کردن .حالا چرا ؟ چون در هم آمیختن سبکها و موضوعات مختلف باعث تثبیت اطلاعات بیشتری در حافظهی شما میشه.
تکنیک چهارم : جویدن آدامس
بعضی برای تازه کردن نفسشون آدامس میجون و بعضی دیگه فقط مزهی نعنایی و میوهاش و دوست دارن اما میدونید که جویدن آدامس به یادگیری سریعتر کمک میکنه . مطالعات نشون داده که جویدن آدامس مزیتهایی برای یادگیری داره افرادی که آدامس میجون سرحالتر هستن و استرس کمتری هم دارن اولین بار در سال 2011 طی 1 مطالعه افرادی رو در 1 محیط پر تنش آزمایش کردن اتاقهای نامنظمی که افراد رو در اون قرار میدادن باعث ایجاد استرس ترانهها و کاهش بهرهوری میشد اما حتی در این شرایط هم کسانی که آدامس میجویدن تونستن متمرکزتر باشن و هورمون استرس کمتری تولید کردن به عبارت دیگه جویدن آدامس کمک میکنه آرام بمونید و تمرکز بیشتری داشته باشید اما فقط این نیست مطالعهی دیگهای در سال 2009 نشون داد که عمل جویدن باعث هوشیاری بیشتر و افزایش توجه بیشتری میشه در سال 2015 گروه دیگری بیان کردند که جویدن آدامس کمک میکنه شما در هنگام کار کردن شادتر و با انگیزهتر باشید و یک مطالعهی دیگه در اوایل دههی 2000 نشون داد که طعمهای مختلف آدامس باعث گیرایی و انعطاف بیشتر مغز میشه ده ها مطالعهی دیگه در مورد مزایای این عادت ساده وجود داره جویدن آدامس باعث میشه سریعتر یاد بگیرید بهتر عمل کنید و بیشتر تمرکز کنیدبیشتر تمرکز کنید پس دفعه دیگه قبل از شروع به کار کردن آدامس و فراموش نکنید
تکنیک پنچم : آبرسانی به مغز
آیا چیزی به سادگی یک لیوان آب و تونه قدرت مغزتون ر افزایش بده یک بررسی در سال 2012 نشون داد که نوشیدن آب در طول آزمون تاثیر زیادی بر نمرات دانشآموزان داره در واقع دانش آموزانی که در طول امتحان آب نوشیدن نمرات شون بهتر شد یک معدل بالاتر به خاطر چند جور آب ، نوشیدن آب نه تنها در طول آزمون به شما کمک میکنه بلکه در هضم اطلاعات جدید قدرت حافظه و حل مشکلات پیچیده هم به شما کمک میکنه حالا چرا ؟ چون آب عملکرد مغز رو تنظیم میکنه اما قسمت خوبش اینه که نوشیدن آب به زمان و مکان خاصی نیاز نداره ، مثلا فرض کنید روی مبل نشستید و دارید کتاب میخونید فقط چند دقیقه زمان میبره تا برای خودتون و یک فنجان چای درست کنید اما این یک فنجان خیلی بیشتر از فقط هیدراته کردن بدنتون فایده داره حافظهی کوتاه مدت تون رو سرعت میبخشه حافظهی بلند مدت تون رو تقویت میکنه ، اشتیاق شما برای یادگیری چیزای جدید رو افزایش میده . پس هر وقت خواستین مطالعه کنید درس بخونید یا حتی پادکست گوش بدین چیزی برای نوشیدن بردارید مطمئنا مغزتون ازتون تشکر میکنه .
تکنیک ششم : ترکیب کردن ابزارها
آیا در هر بار مطالعه از همون روشهای قبل استفاده میکنید آیا برای هر آزمون از فلشکارت و کتابهای راهنما استفاده میکنید ؟ اگه اینجوریه احتمالا نیاز به روشهای جدید دارید در هنگام مطالعه سعی کنید ابزارهای مختلف را با هم ترکیب کنید از فلش کارت استفاده کنید نمودار بکشید با صدای بلند اطلاعات رو بخونید با ترکیب سبکهای مختلف با هم دیگه شما بخشهای جدیدی از مغزتون رو فعال میکنید ، اطلاعات حرفی بیشتری ذخیره میکنید و مفاهیم رو از دیدگاههای مختلف درک میکنید پس هر بار از همون روشهای قدیمی استفاده نکنید بلکه با ترکیب چند روش اطلاعات بیشتر رو سریعتر یاد بگیرید .
تکنیک هفتم : تندخوانی
یک فرد معمولی در هر دقیقه میتونه حدود 200 کلمه رو بخونه یعنی 2 دقیقه برای هر صفحه ، بله سری به نظر میاد ! اما اونجور که به نظر میرسه چشمگیر نیست این همون سرعتی که مردم 100 سال پیش برای خوندن استفاده میکردن اما مشکلی که وجود داره اینه که اطلاعات موجود در جهان هر سال 2 برابر میشه پس راه حل چیه سادهترین جواب بهترین جواب و اگه بتونید اطلاعات ر سریعتر جذب کنید سریعتر یاد میگیرید در عرض چند هفته میتونید یاد بگیرید که حدود 700 تا 1000 کلمه رو در یک دقیقه بخونید قطعا نمیتونید هر چیزی که در دنیا وجود داره ر بخونید اما میتونید مقدار قابل توجهی از کلمات رو ذخیره کنید .
تکنیک هشتم : موسیقی
بسیاری از افراد نمیتونن بدون موزیک درس بخونن این افراد میگن موسیقی افزایش بهرهوری اونها کمک میکنه به و تمرکزشون رو بالا میبره اما آیا موسیقی واقعا باعث میشه سریعتر یاد بگیرید مطالعات نشون داده که موزیک باعث میشه ذهنتون بیشتر پذیرایی اطلاعات جدید باشه همچنین با درگیر کردن قسمتهای مختلف مغز باعث تقویت حافظه میشه اما بزرگترین مزیت موسیقی معمولا پنهان میمونه موسیقی 1 آرامبخش قویه استرس رو کاهش میده و احساس آرامش بیشتری به شما میده پس شما میتونید بهتر عمل کنید به عبارت دیگه موسیقی حال شما رو بهتر میکنه قدرت درک و تفکر شما رو افزایش میده و به این ترتیب شما میتونید با اعتماد به نفس و بهرهوری بیشتری کار کنید.
تکنیک نهم : کوچکتر کردن
چه اتفاقی میفته وقتی همهی درساتون ر به صورت 1 جا مطالعه میکنید چقدش و به یاد میارید احتمالا خیلی کمتر از چیزی که انتظارش و داشتید مغز انسان برای ذخیرهی حجم زیادی از اطلاعات به صورت 1 جا طراحی نشده ما هر روز با محرکهای زیادی روبرو میشیم هزاران صدای مختلف رو میشنویم و میلیونها اشکال مختلف رو میبینیم اما حافظهی بلند مدت ما خیلی کندتره به همین دلیل تمرین کردن در بخشهای کوچیک 1 راه موثر برای یادگیریه به جای این که کل مطالب ر در 1 روز تمرین کنید هر روز چند صفحه چند صفحه بخونید اگه هر روز زمان کوتاهی برای مطالعهی چند صفحه وقت بگذارید میبینید که چقدر راحتتر مطالب رو به خاطر میاری ؟
تکنیک دهم : راه سخت تر
وقتی قراره یه چیز جدیدی ر یاد بگیرید احتمالا به دنبال میونبر میگردین دوست دارین سریعترین و آسونترین راه به خاطر سپردن هر چیزی رو یاد بگیرین ، اما حقیقت اینه که انتخاب راه سخت در بلند مدت کارآمدتره ، از مطالب نتبرداری کنید این کار خیلی کندتر و سختتر از تایپ کردنه اما نوشتن باعث ثبت شدن مطالب در مغزتون میشه – شاید به نظرتون وقت تلف کردن باشه چون باید یادداشت هاتون رو دوباره تایپ کنید تا به درک مورد نظر برسید منظورم اینه که میونبر همیشه به یادگیری سری شما کمک نمیکنه بلکه معمولا چالش برانگیزترین راهها موثرترین ها هستن .